Má rodina a známí měli možnost ochutnat už velké množství cupcakes. Ale Vám prozradím jaké jsou na prvním místě, zejména u mého přítele, který se po nich může utlouct :o)
Jahodové cupcake z konzervovaných jahod
- vždy používám základní těsto: recept
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku konzervovanou jahodu a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr nebo jahodový tvaroh Madeta) a dám péct
- cupcake zdobím " jahodovým krémem" a konzervovanou jahodou
Jahodový "krém"
potřebujeme: jahodový puding
jahodová šťáva z konzervy
šťávu z konzervy přeliji do hrnce, kam přisypu cca 1/3 sáčku jahodového pudingu (většinou dle odhadu-moc pudingu=hustý krém, málo pudingu=tekutý krém) a vařím dokud "krém" nehoustne, pak naplním zdobičku a ozdobím kopeček cupcake ještě za tepla vtisknu navrch konzervovanou jahodu
Jahodové cupcake z čerstvých jahod
- vždy používám základní těsto: recept
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku konzervovanou jahodu a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr nebo jahodový tvaroh Madeta) a dám péct
- cupcake zdobím zakysanou smetanou, kterou rozetřu nožem a pokladu čerstvými plátky jahod
- vždy používám základní těsto: recept
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku konzervovaný kousek ananasu a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr) a dám péct
- cupcake zdobím "ananasovým krémem" a kousky konzervovaných ananasů
Ananasový "krém"
potřebujeme: vanilkový puding
ananasová šťáva z konzervy
šťávu z konzervy přeliji do hrnce, kam přisypu cca 1/3 sáčku vanilkového pudingu (většinou dle odhadu-moc pudingu=hustý krém, málo
pudingu=tekutý krém) a vařím dokud "krém" nehoustne, pak naplním
zdobičku a ozdobím kopeček cupcake ještě za tepla vtisknu navrch
konzervované kousky ananasu
Ananasové cupcake z čerstvého ananasu
- vždy používám základní těsto: recept
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku konzervovaný ananas a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr) a dám péct
- cupcake zdobím zakysanou smetanou, kterou rozetřu nožem a pokladu čerstvými kousky ananasu
Borůvkové cupcake
- vždy používám základní těsto: recept
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku mražené/čerstvé borůvky a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr) a dám péct
- cupcake zdobím zakysanou smetanou a posypu borůvkami a zlehka práškovým cukrem,aby borůvky případně nebyly kyselé
- vždy používám základní těsto: recept
- do základního těsta přimíchám přiměřené množství namletého maku
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku konzervovaný kousek jahody (či jiné ovoce, ale jahody jsou nej) a lžičku sladkého tvarohu (tvaroh + cukr, jahodový tvaroh Madeta) a dám péct
- cupcake zdobím zakysanou smetanou a nějakým ovocem
- vždy používám základní těsto: recept
- do základního těsta přimíchám přiměřené množství kakaa
- když bábovičku naplním ze 2/3 těstem vhodím do košíčku tvaroh a kousky čokolády (čokofloky) a dám péct
- cupcake zdobím čokoládovým krémem a čokoládovou kuličkou (mandle v čokoládě bílé, hnědé)
Čokoládový krém
potřebujeme: tvaroh
čokoládový puding, mléko, cukr
uvaříme tradiční čokoládový puding, do kterého zamícháme jeden tvaroh, necháme vychladnout a můžeme zdobit
- další ozkoušené a velmi žádané jsou Malinové cupcake, Banánové cupcake, Oříškové cupcake, Rozinkové cupcake, Švestkové cupcake, Vanilkové, Kamaramelové ... postup je prakticky vždy stejný, záleží na chutích co vše vložit dovnitř košíčku a vršek se zdobí především nějakým krémem a kouskem ovoce, polévá se čokoládou, zdobí se marcipánem fantazii se meze nekladou





Žádné komentáře:
Okomentovat