sobota 7. dubna 2012

Příprava na pečení + tipy

Než začneme péct cupcake, nebo muffiny měli bychom mít základní vybavení, které jsou pro pečení nezbytné a zároveň nám usnadní práci:
Papírové košíčky na muffiny
  • zakoupíme kdekoli v papírnictví, v supermarketu, na internetu v potřebách pro cukráře a pekaře za cenu cca 30-100,- záleží na tom, zda si koupíte barvený, vzorovaný a kolik kusů


Plech na muffiny

  • ten svůj jsem zakoupila v supermarketu za cenu cca 150,-  
Zdobička 
  •  tu svoji pořádnou, kvalitní ještě postrádám, ale jsem rozhodnutá pro zdobičky od tescomy
Silikonové formy na muffiny
  • často se mě lidi ptají, zda nejsou nejlepší variantou silikonové formičky, sama za sebe mohu říci, že nevím, protože je nevlastním a ani po nich nějak zásadně netíhnu
  • nevěřím zrovna v jejich neškodnosti co se týče materiálu při pečení a pak je pracně dbat? eh..
  • možná by stálo za dobře vyzkoušet zlatou střední cestu a do formiček rovnou vložit papírový košíček a dát péct, ale když mám plech, proč ještě utrácet za formičky, plech si myslím má vyšší životnost
  • jediné plus které formičky asi mají, že se z nich muffin/cupcake snadno vyndává, protože jsou v měkké formě 

Prozradím možná veřejné tajemství :) Pokud pečete muffiny, či cupcake, je lepší mít jak plech na pečení, tak i papírové košíčky.
Opět léta praxe, když použijete pouze košíčky, do kterých nalijete těsto a vložíte na obyčejný plech, většinou se košíčky rozpliznou tíchou těsta a pak z trouby vyndáte takový podivný patvar. 
Nejlepší je tedy do čistého suchého plechu na muffiny vložit papírové košíčky a nyní plnit těstem. Drží krásně tvar a zároveň si usnadníte práci s drhnutím plechu.
Když vyndáte upečené cupcake ihned z trouby, tedy do chladnějšího prostředí, z 99% se stane, že pěkně vypouklé kopečky hezky rychle splasknou, proto ohlídám správný okamžik, vypínám troubu a opatrně povytahuju postupně plech při otevřené troubě, tak aby cupcake nesplaskly (trvá to třeba i 20 min), ale vyplatí se.







Žádné komentáře:

Okomentovat